Open menu

Новини

 На 19 юни 2024 година в двора на Природоматематическа гимназия “Проф. Емануил Иванов” се състоя церемонията по дипломирането на учениците от Випуск 2024.

 Церемонията бе водена от директора на училището г-жа Жасмина Мицова-Средова. Специален гост на събитието беше г-н Васил Караиванов - бивш възпитаник на гимназията от Випуск 1996. Като представител на родителската общност, слово пред дипломиращите се ученици произнесе г-жа Михаела Крумова. Словото на представител на учениците от випуска беше произнесено от Никол Георгиева от 12.в клас.

 Представители на учителите от методическите обединения връчиха специални награди на катедрите и награди за ученическо самоуправление на 11 ученици с постижения в съответната област. 

 Михаил Станков от 12.г клас и Виктория Йорданова от 12.а са носителите на академичните награди, които се връчват на момче и момиче с най-високи постижения от държавните зрелостни изпити и успеха от дипломата за средно образование.

 Дипломиращите се получиха своите дипломи лично от класните ръководители - г-жа Галина Горчева (кл. ръководител на 12.а клас), г-жа Мариана Радева (кл. ръководител на 12.б клас), г-жа Елисавета Асенова (кл. ръководител на 12.в клас) и г-жа Силвия Георгиева (кл. ръководител на 12.г клас). 

 Честито дипломиране!

 Имаме удоволствието да Ви поканим на тържественото връчване на дипломите за
средно образование на Випуск 2024 година.
 Церемонията ще се състои от на 19.06.24 г. (сряда) от 18:00 часа в двора на училището.

 Жасмина Мицова - Средова
 Директор на ПМГ

  Pokana 2024

 

„ДОБРИ ПРАКТИКИ ПО ДЕЙНОСТ 5“

 На 11.06.2024 г. Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ и  Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“, участващи в проект „Успех за теб“, проведоха междуучилищна дейност с участници от двете училища с цел изява на учениците и популяризиране на добри педагогически практики. Домакин на събитието бе Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“. Междуучилищните мероприятия популяризираха работата на отделните групи по проекта и бяха поле за презентиране на участниците.

 Учениците от Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ представиха „Забавна математика“, а талантливите актьори от  театрална група „Die giftigen Talente“ и театрална група „Желание“ към Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“ заразиха с ентусиазъм и енергия домакините с ярката актьорска игра на постановките „Ärger im Unterricht“ и „Урок по география“.

 д-р Юлиана Карпузова - старши учител по БЕЛ и немски език в Природоматематическа гимназия „Проф. Ем. Иванов“

 На 14.06. /петък/ се проведе спортно събитие, организирано от СК  "Адаптирани спортове - Кюстендил", с участието на учениците от 5 клас на ПМГ "Проф. Ем. Иванов" на Спортен комплекс "Осогово", гр. Кюстендил. Целта на събитието беше да популяризира и насърчи адаптираната физическа активност за деца и младежи със специални потребности, както и да повиши обществената информираност относно ролята на спорта и спортните прояви за тези хора. Децата с увреждания се нуждаят от повече подкрепа и напътствия, докато учат и тренират. Затова активирането на техни връстници е от изключително важно значение. По време на събитието децата премериха сили в спортни игри и състезания, подходящи за тяхната възраст, като същевременно се запознаха с основните нужди и потребности на децата със специални потребности. 

 В края на събитието учениците и децата от СК "Адаптирани спортове" получиха медали от организаторите на събитието за активното им участие и включване в мероприятието. Всички ученици си тръгнаха с много позитивни емоции, усмивки и заредени с положителна енергия. 

 ПРИЗ „За ярко групово актьорско присъствие “ от  Третия Национален многоезичен фестивал „Словото – сила и необятност“ – гр. Велинград /7.06.2024 г. – 9.06.2024 г./ за театралните групи „Die giftigen Talente“ и „Желание“– това са учениците от Пририродоматематическа гимназия „Проф. Ем. Иванов“ – Анастасия Георгиева, Магдалена Беловодска, Йоана Алабачка, Симона Димитрова, Йоана Борисова, Яница Тодорова, Деспина Русимова, Алена Николова, Калоян Стоянов, Борис Гогов, Велиян Шукалски, Миа Димитрова, Мария Банова, Андреа Костадинова, Борислава Данчева, Мария Милошева, Адриана Григорова, Василена Димитрова, Божидара Златанова и Даниела Христова, които представиха пиесите „Ärger im Unterricht“ на немски език и „Урок по география“ на български език. Това са и участниците в „Театрална група“ по проект „Успех за теб“ – Дейност 5.

 Участие във форума взеха 58 театрални трупи с над 700 млади таланти от училища и центрове за личностно развитие от цялата страна, които показаха артистичните си възможности на сцената не само на родния български език, а и на руски, английски, френски, немски и испански език.

 Участниците се състезаваха за различни призове – за главна мъжка и женска роля, естетическо въздействие, оригинално произведение, любимец на публиката, ярко актьорско присъствие и др.

priz

 На 11 юни 2024 г. в час по човекът и природата гостува зам. директорът на Държавно ловно стопанство - Кюстендил инж. Емилия Иванова. Инж. Иванова запозна учениците от шести клас с иглолистните и широколистните видове в горите на територията на област Кюстендил и им обясни как се прави хербарий. На учениците е поставена задача за лятна работа да направят хербарий и да опишат растителните видове в своята хербарийна колекция.

 На 12 юни 2024 г. учениците бяха на разходка сред природата край околностите на града. Изследването на биоразнообразието беше съпроводено с много слънчеви лъчи, настроение и весели емоции.

 Така приключи обучението на учениците от шести клас по учебния предмет човекът и природата. От следващата учебна година предметите от културно-образователната област “Природни науки и екология” се разделят на биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда.

 Пожелаваме много зареждащи летни преживявания на нашите шестокласниците!

 Мирела е активно рисуваща и отдадена на изкуството. От пети клас участва активно в клубовете по „Рисуване“ и „Дигитална живопис“. Има много награди през годините, които показват, че нейната креативност и техническо изпълнение са на високо ниво.

 Мирела от малка има ясна посока на развитие – графичен дизайн. В седми клас спечели конкурса в училище за ново лого на ПМГ. Паралелно с училище завърши „Софтуни“ със специалност графичен дизайн. И вече е студентка по графичен дизайн, приета е в NHL Stenden, Холандия.

  В изложбата показва творби, изработени от 8. до 12. клас в следните техники:

  • компютърни рисунки
  • живописни картини
  • компютърен колаж
  • колажи от списание и каталози
  • проекти по рекламен дизайн

  Мирела работи под ръководството на Детелина Тихолова - учител по изобразително изкуство.

.
.

  • ·Александра Манасиева от 10.в клас се яви на националниякръг на състезанието по изобразително изкуство „Лаборатория за изкуство“, което се проведе  в град Бургас и се класира се на 12-то място.
  • ·Стела Васева  от 8-в клас спечели 1-во място в IV-та възрастова група на ОК“Кюстендил, това е моят град“.

  Александра и Стела работят под ръководството на Детелина Тихолова- учител по изобразително изкуство.

  Честито!