Новини

Ученичките от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, Кюстендил Ани Ивайлова Ковачева от IX клас и Бригита Симеонова Андонова от XI а клас спечелиха стипендии от Американска фондация за България по Програма „Стипендии в средното образование“ в направление „Чужди езици, хуманитарни науки и изкуства за 2018/2019 година”.
Американска фондация за България подкрепя, насърчава и допринася за отлични постижения в образованиeто, естествените и хуманитарните науки, културата и изкуствата. Стипендиите се отпускат за ученици с постижения и изявени интереси по математика, природни науки, хуманитарни науки, чужди езици и изкуства.
Стипендиантите на Природоматематическа гимназия са заемали призови места на областни и национални кръгове на олимпиади и състезания по различни учебни дисциплини.

На 24 и 25 ноември 2018 година в град Видин се проведе XVII национално състезание по природни науки и екология.

Ученици на ПМГ - Кюстендил представиха и защитиха два проекта, които заслужено бяха наградени.

Проектът на Николай Христов от XIIг клас „Инкубиране и отглеждане на птици в училище“ получи оценка отличен 5.75 и специалната награда на журито за проект с практическа насоченост. Научен ръководител на проекта е г-жа Силвия Петрова - учител по биология и здравно образование. Съдействие оказаха учителите В. Стоименова и Д. Тихолова.

Проектът "От рецептата на баба до олеиновия сапун" на ученичките Анна Славева от XIIг клас и Симона Георгиева от IXг клас с научен ръководител г-жа Силвия Георгиева - учител по химия и опазване на природната среда, получи наградата на публиката и оценка отличен 5.75.

Двата проекта бяха наградени с плакети, а учениците получиха подаръци.

Николай и Анна могат да ползват получените оценки за кандидатстване в три университета.

Поздравяваме учениците и техните учители за отличното им представяне.

 
sast-pr-nauki-
sast-pr-nauki-
sast-pr-nauki-
sast-pr-nauki-
sast-pr-nauki-
sast-pr-nauki-

През цялата седмица (от 19 ноември до 26 ноември 2018 година )  в ПМГ " Проф. Ем. Иванов" - Кюстендил се организират Благотворителни базари, в подкрепа на лечението от левкемия на Тони Костов, който е бивш ученик на гимназията.

След решение на Ученическия съвет в училище, децата предлагат домашно приготвени кулинарни изкушения, Коледни картички и сувенири.

Събраната до момента сума, от ученици, учители и родители е 4 338 лв. Учениците от ПМГ са се разбрали още, вместо да си разменят подаръци, предвидените суми за това, да дарят за лечението на Тони Костов. Част от тях ще участват и в Благотворителния концерт Градът протяга ръка за Тони, който ще се проведе на 7 декември 2018 година .

Благотворителните инициативи в училище продължават.

През изминалите пет учебни дни - от 26 до 30 ноември 2018 година, в седмицата на благотворителни базари в ПМГ, в подкрепа на лечението на Тони Костов, е събрана сумата от 10 378 лв.

И след базарите продължава дарителската кампания за Тони - събраната сума до 10 декември 2018 година е 15 394 лв.

 

 
bazar-t-
bazar-t-
bazar-t-
bazar-t-
bazar-t-
bazar-t-
bazar-t-
bazar-t-
bazar-t
bazar-t