Open menu

 На 27 юни 2024 г. на бляскава церемония, организирана от учителите по физическо възпитание и спорт, бяха удостоени със звезди на славата, както и топлист на първенците с високи спортни постижения, учениците, взели участие в представителните отбори на училището. Церемонията по награждаването се случва за първи път. По този начин учителите изразиха своята благодарност към спортистите на ПМГ, които дадоха всичко от себе си и достойно представиха гимназията в “Ученически игри” и МПО “Млад огнеборец”. Наградените отбори са: 

  • Отбор по волейбол - момичета V-VII клас, които станаха национален шампион на България;
  • Отбор МПО “Млад огнеборец”, които завоюваха седмо място на републиканските игри;
  • Отбор по тенис на маса, достигнали до национален етап в игрите;
  • Отбор по лека атлетика - момичета VIII-X клас, достигнали до зонален етап;
  • Отбор по шахмат - XI-XII клас, достигнали до зонален етап;
  • Отбор по волейбол - момичета VIII-X клас, достигнали до зонален етап.

 На церемонията бяха връчени две стипендии “На старт се застава за победа”, учредени от г-жа Лилия Георгиева, учител по физическо възпитание и спорт. Г-жа Валентина Стоименова, заместник-директор на ПМГ, удостои със стипендиите двата най-добре представили се отбора през тази учебна година - отбора по волейбол - момичета V-VII клас, както и отбора МПО “Млад огнеборец”.

 За спортистите имаше подготвена изненада от  Bear Digital Art, която спомогна за изработването на специални тениски за отбора по волейбол V-VII клас по случай спечелената държавна титла. 

 Представителният отбор по волейбол - момичета V-VII клас, под ръководството на г-жа Кристина Цекова,  ще представи България на Световните  ученически игри по волейбол в Сърбия.

 Общността на ПМГ изразява своята огромна благодарност за успехите на учениците и техните учители - г-жа Лилия Георгиева, г-жа Кристина Цекова, г-н Васил Байрактарски, г-н Генчо Атанасов, и им пожелава още по-големи постижения в спорта и занапред!