Open menu

Вече има двама участници в регионалния кръг на единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.
Михаела Димитрова от 5б клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 23.02.2021 г. Борис Стоянов от 6а клас остана втори. И двамата ученици имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведена 27 март, 2021 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 24 април 2021 в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEEcause we need them". В тази различна учебна година решихме да предложим на нашите пчелички да излязат навън, да се върнат към природата, да наблюдават, да общуват и да научат повече за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и за човечеството.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Успех на победителите ни и на регионалния кръг.

sast-ae-
sast-ae-
sast-ae-