Open menu

На 25.02.2019г. се проведе училищният кръг от Деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

В състезанието взеха участие 24 ученици от 5,6 и 7 клас. Учениците показаха отлична подготовка, а за регионалния кръг се класираха Виктория Йорданова от 7 Б клас и Калоян Янев от 5 Б клас. Виктория е победител за трета поредна година, като две години печели и на регионалния кръг и се класира за национален.

Официален гост на състезанието беше госпожа Любка Ковачева, експерт по чужди езици към РУО – Кюстендил.

  Да пожелаем успех на победителите на регионалния кръг, който ще се проведе на 24 март 2019 г. в Благоевград. Най-добрите 30 ученици от цялата страна ще участват в националния финал на 21 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.