Open menu

На 10 и 11 ноември 2022 г. учениците от Х а клас взеха участие в Международна конференция "Социално и емоционално образование, технологии и проектно базирано учене - цялостен училищен подход", която се проведе в град Пловдив.
Под менторската подкрепа на своите учители Силвия Георгиева /Химия и опазване на околната среда/, Силвия Петрова /Биология и здравно образование/, Диана Мечкова /ИТ/, Жасмина Мицова /История и цивилизации/ те представиха открит урок - работилница на тема “Горски пожари и симулация на огън”.

 

Интердисциплинарният урок бе разработен по проекта Skills for innovation (Умения за иновации), по който ПМГ “Проф. Ем. Иванов” - Кюстендил работи съвместно с технологичния гигант INTEL и Център за творческо обучение.
Пред препълнената зала в Дом на културата “Борис Христов” нашият екип от учители и ученици представи поредния проект, по който работи съвместно. Акцент в урока е прилагането на компетентностен подход в процеса на обучение - интегрирано междупредметно взаимодействие, практическа насоченост, сътрудничество, прилагане на иновативни подходи и практики в процеса на преподаване и учене.

 

След това учениците имаха възможност да разгледат града на мозайките - Пловдив. Посетиха епископската базилика на Филипопол, Стария Пловдив и Античния театър. Екскурзовод на групата беше г-жа Жасмина Мицова - учител по история и цивилизации и класен ръководител на Х а клас.
Незабравими остават великолепните емоции от преживяването, от което споделяме някои моменти:

IMG
konferencia-
konferencia-
konferencia-
konferencia-
konferencia-
konferencia-