Седмият Базар на професиите ще се проведе на 26 и 27 ноември (петък и събота) 2021 г. и ще затвърди позицията си на най-голямото публично изложение за представяне пред ученици на професии от компании и специалисти. Проектът е продължение на „Гордея се с труда на моите родители”, в който, чрез различни методи организациите демонстрират ключовите за функционирането им професии и знанията, необходими за тяхното упражняване. На Базара се представят и професии, които са обществено значими, нови и придобиващи широка популярност, както и такива, които се очаква да бъдат необходими и търсени в бъдеще.

Събитието с хибриден формат ще даде възможност на деца и младежи от цялата страна да се запознаят с широка палитра от професии и перспективи за реализация. Провеждането му на живо ще зависи от епидемичната обстановка в страната. Във виртуална среда, „Базар на професиите" ще включва откриване, излъчване на предварително заснети видеа, както и възможност за дискусия на живо между децата и утвърдени специалисти. „Базар на професиите" е източник на вдъхновение за деца и младежи, техните родители и учители. Той е възможност за компаниите и професионалистите да представят най-интересните аспекти от своята дейност.

Предлагаме Ви повече информация в писмото на организаторите:

На 19 ноември 2021 г. (петък) от 14 часа до 16 часа ще се проведе онлайн петият ГИС ден за образование, организиран от образователна инициатива „Космическо училище" по повод световния ден на географските информационни системи (ГИС), честван на 17 ноември 2021 г.

Събитието ще включва лекционна и дискусионна част. Събитието е предназначено за ученици от прогимназиален и гимназиален етап и учители по география, природни науки, информационни технологии.
Ето повече информация:

За втора поредна година се провежда националната кампания „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“, инициирана от Асоциация „Българска книга“ и подкрепена от Министерството на образованието и науката.
Мисия на „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“ е да утвърди четенето като ценност и да отправи послания, свързани с книгата като национално богатство. Целта на кампанията е да насърчи училищната общност да покаже своето отношение към литературата и книгите, а превърне учениците в посланици на четенето, които, споделяйки любимите си книги, да дадат своя принос към училищния живот и образователния процес.

Нека в навечерието на 1 ноември  - Деня на будители,  да се включим националната кампания „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“,

 

На 24 октомври 2021 година ще се отбележи 76 - годишнината от създаването на ООН.
Предоставяме Ви информация под формата на Наръчник за учителя под наслов: "ООН на 76 години".
Наръчникът е разработен от Дружеството за ООН в България по повод отбелязването на Деня на ООН през 2021 година.

Предстои виртуалната изложба „Космически изследвания в карти“, организирана по линия на образователна инициатива „Космическо училище“ Изложбата е авторска, представяща разработки на гл. ас. д-р Стефан Стаменов и доц. д-р Ваня Стаменова.
Изложбата е изцяло онлайн, и нейното откриване е на 6 октомври 2021 г, от 14:20 часа в рамките на Световната седмица на космоса, чествана в периода 4-10 октомври, част от календара на ООН.
Откриването и представянето на изложбата на 6 октомври ще бъде онлайн в платформата GoToMeeting, като за целта желаещите да присъстват на откриването трябва да се регистрират на следния линк Регистрация, като регистрацията ще бъде отворена до 10 часа на 6 октомври 2021 г. Продължителността на откриването и представянето на изложбата е около 40 мин., от 14:20 до 15:00 часа. Линковете за събитието ще бъдат разпратени до регистриралите се участници на 5 октомври 2021 г.
Виртуалната изложба ще бъде свободно достъпна на сайта на Космическо училище – https://exhibition.spaceschoolbg.eu/
За допълнителна информация и въпроси можете да се свържете с доц. д-р Ваня Стаменова, ИКИТ-БАН на тел. 0887435050 или с д-р Стефан Стаменов, ИКИТ-БАН на тел. 0877856559, както и на е-мейл адреса на Космическо училище: e-mail Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.