Предстоящо

 

Световният ден за безопасност и здраве при работа се отбелязва всяка година на 28 април от международното синдикално движение, Международната организация на труда и др. На този ден се почита паметта на жертвите на трудови злополуки и професионални заболявания и отново се напомня на световната общественост, че те могат да бъдат предотвратени.
Усилията на Международната организация на труда/МОТ/ са насочени към осигуряването на достоен труд за всички. Мотото на кампанията за 2021г. е „ Здравето и безопасността са основни трудови права. Да запазим живота на работното място!“
Предлагаме постерите на МОТ, във връзка предстоящото отбелязване на Световният ден за безопасност и здраве при работа за 2021година.

sv-den-bzr-
sv-den-bzr-
sv-den-bzr-
sv-den-bzr-
sv-den-bzr-
sv-den-bzr-
sv-den-bzr-
sv-den-bzr-

Предстой провеждане на космически лагер за ученици. Ученици на възраст между между 11 и 15 години могат да кандидатстват в конкурса Space Camp Turkey 2021 чрез есе или видео есе и да се класират за стипендия за участие в програмата!

Space Camp Turkey се намира в град Измир, Турция и е единственият такъв функциониращ учебно-тренировъчен лагер за Европа, Близкия Изток и Азия. Участниците в програмите на лагера учат по специализирана програма, изградена по утвърден модел на NASA.

Тази година 100 български деца, с интереси в науката, ще имат възможност да преминат през програмата на Space Camp Turkey. За целта, всички кандидати трябва да изпратят своите кандидатури с краен срок 11 април 2021 г., 23:59 ч.

Програмите на космическия център дават възможност на деца и младежи на различна възраст, но обединени от интересите си в STEM сферата, да работят по съвременни научно-образователни планове в областта на астрономията, роботиката, астрофизиката, биологията и др. Участниците използват истински космически технологии и влизат в ролята на космически изследователи като обличат скафандри, тренират на реални уреди за подготовка на астронавти, изпробват движения в безтегловна среда, поемат контрол върху совалка и т.н. След успешното приключване на програмата всички участници получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.
Повече информация за конкурса може да намерите на официална страница на програмата за България:


https://spacecamp.cct.bg/

Скъпи ученици, родители, учители и представители на местната общност,
През месец октомври 2020 година в ПМГ "Проф. Емануил Иванов" беше направено изследване сред ученици, учители и родители от представители на УНИЦЕФ.

Отправяме към Вас Покaни за участие в среща с координационния съвет и Асоциация Родители и при представяне на резултатите - 08. Февруари 2021 г., от 17.30 до 18.30 часа, в платформата Zoom (за да се присъедините, отворете линка: https://unicef.zoom.us/j/99450505840).
Очакваме ви!

 

 

Уважаеми ученици, родители и учители,

На 28 ноември 2020 г. ще се състои шестото издание на „Базар на професиите“, организиран от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Инициативата е част от „Седмицата на професионалните умения“, в която нашето училище активно се включи. Чрез събитието се предоставя възможност за ранно професионално ориентиране на децата и младежите, насърчава се съзнателния избор на професия.
От специалисти ще бъдат представени над 20 професии, сред които – програмист, геолог, еколог, професии в минната индустрия, в банковия сектор, три професии от ядрената индустрия.
Базарът ще бъде изцяло виртуален и достъпен на профилите на Българската мрежа в YouTube и Facebook на 28 ноември 2020 г. (събота), на живо от 10 до 17 ч.
Регистрация не е необходима. Всички желаещи могат да се присъединят към базара директно онлайн.

https://www.facebook.com/events/843692153074230/


По време на предишните издания над 7000 участници се запознаха с различни професии, сред които да изберат най-подходящите за своя кариерен път. В тази изпълнена с предизвикателства година да насочим поглед към бъдещето. Очакват ни вдъхновяващи истории и дръзки примери!
Българската мрежа ще намерите във Facebook, YouTube и LinkedIn.

Приложение: Програма на "Базар на професиите"

Предоставяме Ви ЗАПОВЕД № 686/25.06.2020 г. на Директора на ПМГ, относно приема на ученици в осми клас за учебната 2020/2021 година

Уважаеми зрелостници, родители и колеги,
Церемонията по дипломиране на поредния випуск на Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“ е най-важното събитие за нашето училище. Порасналите ни деца получават своя документ за завършено средно образование след дълги години обучение и ние с радост, но и с известна доза тъга се разделяме с тях и те поемат своя самостоятелен път в живота.
Тази учебна година не е обикновена – епидемия, дистанционно обучение, социална изолация, маски, дезинфекция, дистанциране..... Продължаваме да търсим баланса между грижата за физическото здраве на нас и близките ни и грижата за психическото ни оцеляване, т.е. нуждата да споделяме емоциите си с приятелите и общността, на която принадлежим.
За съжаление тази година всички колективни мероприятия, изискващи присъствие на много хора на едно място, са под въпрос до последния момент. Провеждането им зависи от епидемиологичната обстановка към съответния момент.
Както е известно в момента в Кюстендил има огнище на зараза с КОВИД-19. В тази връзка с цел избягване на струпване на много хора
О Т М Е Н Я М
обявената за 23 юни 2020 година от 18:00 часа Церемония по дипломирането на ВИПУСК 2020.
Вижте направената организация по виртуалното награждаване на първенците на випуск 2020 и получаване на дипломите от учениците ( по специално направен график).

ВИПУСК 2020  на Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“ ЗАВЪРШИ!

                Поздравления за семействата на зрелостниците! Нека децата ви да бъдат щастливи и успешни!

                Благодаря на класните ръководители и на заместник-директорите, които заедно подготвиха в много кратки срокове документите по завършването!

                Благодарности и за всички учители, допринесли за успеха на нашите зрелостници!

                Бъдете здрави!

                22 юни 2020 година

                Елена Стоилова, директор на ПМГ