Новини

Български млади учени спечелиха 4 награди от най-престижния конкурс на Европа – EUCYS.
За наша радост едим от тях е Христо.
Честита награда!

Вижте повече.

Днес, 15 септември 2021 година в ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ – Кюстендил бе открита новата учебна година при спазване на мерките в условията на извънредна епидемична обстановка.
В двора на училището присъстваха новите ученици от V и VIII клас, които бяха посрещнати от техните класни ръководители: Марина Дамянова – класен ръководител на Va клас; Елисавета Асенова – класен ръководител на Vб клас; Маргарита Здравкова – класен ръководител на VIIIа клас; Десислава Драганова – класен ръководител на VIIIб клас; Деница Кирилова – класен ръководител на VIIIв клас и Росица Везенкова – класен ръководител на VIIIг клас.
Водещи на програмата бяха Йоана Анастасова от Xa клас и Виктор Илиев от XIа клас.
Учителите, учениците и техните родители бяха приветствани от директора на училището – г-жа Елена Стоилова. Йоана Цонева – председател на Ученическия съвет, поздрави всички ученици и им пожела успешна учебна година. Поздрав към всички гости на събитието отправи Любомира Симеонова от VIIIa клас, която ни развълнува с песента „Повей ветре“.
Поздравителни адреси за Новата учебна 2021/2022 година бяха получени от: Ирена Анастасова – председател на Комисията по образованието и науката в 46-то Народно събрание на Република България; проф. Николай Денков – министър на образованието и науката; инж. Александър Пандурски – областен управител на Кюстендил; Мая Стойчева-Николова – началник на РУО – Кюстендил; Петър Паунов – кмет на община Кюстендил; Христо Терзийски – народен представител и възпитаник на училището.
Поздравителни адреси бяха получени и от много Висши учебни заведения в страната, в които продължават образованието си възпитаници на Природоматематическа гимназия – Кюстендил.
Нека Новата учебна година да бъде за всички ученици и учители ползотворна, успешна и градивна, изпълнена със стремеж към нови знания и постижения.
Да посрещнем предизвикателствата на новата учебна 2021/2022 година смело и отговорно!
Честит празник и на добър час!

na4alo-21-
na4alo-21-
na4alo-21-
na4alo-21-
na4alo-21-
na4alo-21-
na4alo-21-
na4alo-21-
na4alo-21-
na4alo-21-
na4alo-21-
na4alo-21-

В периода 9-14 август 2021 г. тридесет ученици заедно с трима ръководители – педагогически специалисти от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ почиваха в курортния черноморски град Приморско, благодарение на национална
програма „Отново заедно“, финансирана от МОН.

С много настроение и позитивни емоции премина ученическият лагер, в който участват възпитаници на училището от V до XI клас, избрани по предварително избрани и приети на педагогически съвет критерии. Съчетаването на
забавления и спорт на плажа с богата културна програма допринесе за физическото и интелектуално развитие на учениците.

Участниците в лагера имаха възможност да посетят замъка „Равадиново“, да резгледат забележителностие на гр. Созопол и да се разходят с лодка по река Ропотамо. През  всички дни на лагера бе  организирана богата културно-развлекателна програма.
Благодарим за възможността да участваме в националната програма „Отново заедно“!

otnovo-
otnovo-
otnovo-

След чудесното й представяне на квалификацията Ванеса Фудулска, ученичка от IX клас на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ представи достойно училището ни и на финала на конкурса – вицешампион в конкурса и сребърен медал от ММТ“Математика без граници“.

Той се проведе на 7август 2021г. в Несебър. Посветен е на 500 години от рождението на италианския математик Лодовико(Лудовико) Ферари, автор на метода за решаване на алгебрични уравнения от четвърта степен и 125 години от рождението на Никола Обрешков.
Организатори на проявата са Mathematical Mail и издателя на математическа литература Willie Yong от Сингапур.

Поздравления, Ванеса!
Желаем ти много успехи и в бъдеще!

priz-
priz-
priz-
priz-

ФИНАЛЪТ нa  ММТ “МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“- 2021 вече приключи. Той се проведе  от 6 август до 8 август 2021г. в град Несебър. Във финала участваха 1234 ученици от 17 държави (Австралия, Азербайджан, Бангладеш, България, Китай, Естония, Индонезия, Казахстан, Малта, Филипините, Северна Македония, Румъния, Русия, Словения, Тайван, Турция, Узбекистан).
Борислава Данчева (VI клас), Геро Тодоров (VII клас) и Ванеса Фудулска (IХ клас) са финалистите от нашето училище, състезаващи се за призовите места по математика. Всички те де представиха достойно:

Ванеса Фудулска получи сребърен медал, а Геро Тодоров - бронзов медал.

Поздравления!

През учебната 2020/2021 година учениците от училището ни спечелиха много медали в отделните етапи на математическия турнир, за което им благодарим и им пожелаваме нови успехи през следващата учебна година.

На 30 юли 2021 г. в Плевен на площад „Възраждане“, пред мавзолея „Св. Георги Победоносец“, се състоя тържественdта церемония за производството на Випуск 70-и на ВВВУ „Г. Бенковски“.
На церемонията се проведе ритуалът по присвояване на първо офицерско звание на курсантите на ВВВУ „Г. Бенковски“.

Випуск 2021 носи името „Георги Стойков Раковски“ и е 70-ия след създаването на НВВУ „Георги Бенковски“ през септември 1945 г. Випуск който ще носи името на гениалния български войвода Г. С. Раковски.
Сред завършващите има възпитаници на ПМГ "Проф. Ем. Иванов", които са и първенци на Випуск 70 ти "Георги Стойков Раковски"на ВВВУ "Георги Бенковски".

Това са лейтенант инж. МАРТИН ГЕОРГИЕВ и лейтенант инж. ИВЕЛИНА КОЛЕВА

Поздравяваме Ви с получаването на първо офицерско звание.
Честито дипломиране!
Радваме се!
Грдеем с Вас!

 

vvvu-pleven-
vvvu-pleven-

 

От 31.07 до 01.08.2021 г. в гр. Ново место, Словения се проведе 10 Европейско първенство по Шотокан карате-до. Петима състезатели от кюстендилският карате клуб „Чикара-Ли“ представиха България на този престижен европейски шампионат. Момчетата завоюваха 3 европейски титли и 2 вицеевропейски в дисциплините кумите и ката. Възпитаникът на ПМГ Кюстендил Боян Кръстев заслужено успя да извоюва своята първа европейска титла на татамито. Негов треньор е Лилия Георгиева, която е и негов учител по Физическо възпитание и спорт в гимназията. Тя сподели, че е изключително благодарна за достойното представяне на своите възпитаници и че техните успехи са голяма гордост не само за гр. Кюстендил, но и за цялата Българска федерация Шотокан карате-до.

 

 

karate-
karate-
karate-
karate-