Новини

Пореден успех на Ванеса Фудулска – ученичка от ПМГ „Проф.Ем. Иванов“ в престижни международни математически състезания

Ванеса Фудулска от 10 а клас е с поредните отлични резултати в международни състезания по математика, проведени през декември 2021 година и януари 2022 година.
Във финала на FISO(Future Intelligence STEM Olympiad) спечели бронзов медал. FISO е международна олимпиада по математика, организирана от САЩ, с насоченост към бързо и правилно решаване на трудни математически задачи, в която България участва за пръв път. На националния кръг, проведен на 12 декември Ванеса печели сребърен медал и правото да е едно от трите деца, които да представят България на финалния кръг.
Предстои и участие във финала на международна олимпиада по математика, организирана съвместно от Китай и Малайзия. Тя се провежда ежегодно в два кръга - квалификационен и финал. В квалификационния кръг, който се проведе на 05.12, участваха хиляди деца от цял свят, от които медалистите се класират за финала. Олимпиадата се състои от решаване на 25 сложни математически и логически задачи на английски език, изцяло извън учебния материал, като времето за работа е 75 минути. Ванеса си извоюва правото за участие във финала със златен медал и е един от двамата финалисти на България във възрастова група 10 – 12 клас.
И двете състезания са квалификация за Шампионата на шампионите (WIMO), на който отиват златните медалисти от финалите на няколко от най-престижните международни олимпиади и националните шампиони на всички държави, желаещи да участват.

Честити награди и успех на предстоящия финал!

“Скритите герои”, това е мотото на кампанията на Фондация „Лъчезар Цоцорков“.
47 “скрити герои” от цяла България бяха наградени от Фондацията за своя принос към другите.
Една от тях е нашата ученичка - Ани Ковачева
Честита награда Ани!

 

Скъпи ученици, уважаели колеги, приятели - общност ПМГ,

Нека Новата 2022 година да бъде мирна и успешна !

adnin-pro
mon
pojelania-
pojelania-
pojelania-
pojelania-

aaaaaaaa1-
aaaaaaaa1-

 

 

В последния учебен ден за 2021 година - 23 декември в ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ гр. Кюстендил се проведе Празник на науката и творчеството.
Беше открит STEAM център към ПМГ, изграден с помощта на НП „Изграждане на училищна STEM среда“.
Гост-лектор на събитието беше Янита Ангелова – бивш ученик на ПМГ от випуск 2018, която в момента завършва Ханзейски университет за приложни науки в Холандия, със специалност “Анимация и илюстрация”. Тя представи презентация за пътя й от ПМГ до илюстрацията пред професионалните паралелки „Компютърен график“ в VIII и IX клас.
В рамките на събитието се проведе награждаване на медалистите от международното състезание “Математика без граници” и на художниците, които с рисунките си украсиха зоната за дигитална креативност и стената на третия етаж в сградата на училището.
Събитието продължи с уъркшоп за желаещите ученици на тема „Character illustration“ и рисуване върху тениски с текстилни бои.
Гости на събитието бяха г-жа Мая Стойчева - началник на РУО Кюстендил, г-жа Радина Атанасова - началник на отдел ОМДК, г-жа Анелия Русакова - гл.експерт в МОН.
В YouTube канала на училището е качен видеоклип, в който талантливите ученици на ПМГ представят своите таланти и постижения в различни области – научни изобретения, спорт, танци, вокални и инструментални изпълнения.
Това събитие e част от поредица дейности, които се реализират с помощта на Община Кюстендил по приоритетна област: „Изграждане на капацитет за промяна в Община Кюстендил“.
Директорът на училището г-жа Елена Стоилова пожела на всички ученици, учители и гости на събитието да бъдат здрави и истински щастливи.
Светли празници!
Здрава, успешна и щастлива 2022 година!

image
image
image
image
image
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-

Предлагаме Ви да се запознаете с писмото от Кристина де Бройн, Представител на УНИЦЕФ в България, и от името на целия екип на УНИЦЕФ към общността на ПМГ и прекрасната песен, с която ни поздравяват.

Уважаеми партньори, колеги и приятели,

От името на г-жа Кристина де Бройн, Представител на УНИЦЕФ в България, и от името на целия екип на УНИЦЕФ, бихме искали да изкажем нашата искрена благодарност за съвместната работа през 2021-ва година.

Приемете нашите най-сърдечни поздрави за предстоящите празници и най-добри пожелания за здраве и просперитет през новата година!

Щастливи сме да споделим и специалната песен, създадена по повод 75-ата годишнина на УНИЦЕФ от нашите приятели от детска вокална група „Бон-Бон“.

Светли празници!

Талантливата Даяна Димитрова е спортист №1 на гр. Кюстендил за 2021 г. Тя е ученичка на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ и за изминалата състезателна година успя да спечели 27 медала от държавни и международни състезания и турнири по художествена гимнастика. На церемонията по награждаването - 22 12.2021, която се проведе в голямата зала на спортен комплекс „Осогово“, бяха наградени и много други възпитаници на училището, за високите им постижения в областта на спорта през годината. Г-жа Лилия Георгиева - преподавател по ФВС в ПМГ гр. Кюстендил, бе наградена от г-н Петър Паунов - кмет на община Кюстендил, с почетен плакет за високи постижения в областта на физическото възпитание и спорта. Спортистът Юлиян Захариев с треньор Лилия Георгиева от СК „Чикара-Ли“ зае почетното трето място в таз годишните награди.

sportist-
sportist-
sportist-
sportist-

Днес, 22.12.2021 г., Община Кюстендил награди Ева Чипева от 5 а клас, с класен ръководител Марина Дамянова, с I-во място във възрастова група V – VII клас в конкурса „Коледа за всеки“ за коледна картичка с пожелание. Наградата връчи инж. Нели Петкова. Целта на конкурса беше да се провокира желание у подрастващите да изработят коледна картичка с пожелание, която да бъде изпратена на самотно живеещ жител от Община Кюстендил, насочване към положителен модел на поведение и разбиране на другия, както и превенция на асоциалното поведение на малолетните и непълнолетните.

koleda-
koleda-
koleda-
koleda-

Днес  - 15 декември 2021 година в Природоматематическа гимназия „Проф. Ем. Иванов“ се проведе вътрешноучилищният кръг на деветото национално състезание по немски език, организирано от издателство КЛЕТ България.
Част от тази мащабна и вълнуваща проява станаха учениците от 8А клас, които изучават разширено немски език, и учениците от 11. клас, които изучават немския език като втори чужд език. Те взеха участие в състезанието с радост и за пореден път показаха, че са част от отбора на успяващите.
Целта на националното КЛЕТ състезание по немски език е да запознае учениците, изучаващи немски език в България, с основни специфики от формата на сертификатните изпити и да развива нагласа и умения за явяването на изпит за получаване на сертификат. Състезанието мотивира учениците чрез едно ново предизвикателство и проверява знанията и уменията им при наличието на състезателен елемент. То е предназначено за всички ученици, които изучават немски като първи или втори чужд език и владеят езика на ниво А1 до С1.

Състезанието се организира в два кръга – вътрешноучилищен и национален. То включва пет нива, като всяко ниво съдържа определен брой компоненти и задачи съгласно нивото на трудност. Участниците от нашето училище се явиха на ниво А1/А2.
Ниво А1 включва следните компоненти: Четене с разбиране – 2 части (12 въпроса) и Писане – 1 част (1 задача).
Ниво A2 включва следните компоненти: Четене: 4 части (20 въпроса) и Писане: 2 части (2 задачи).

Успех на участниците!