Новини

332Виктория Димитрова отново се представи блестящо на олимпиадата по английски език. Тя се класира на второ място сред 17 участници на Националния кръг в четвърта възрастова група. Националната комисия класира петима ученици, сред които е и Виктория. Те ще получат оценка отличен (6 ) от Националния кръг на олимпиадата и при завършване на средно образование ще бъдат удостоени със званието „лауреат“.
Поздравления за Виктория!

На 23.03.2023г. се проведе областен етап на Ученическите игри по волейбол за юноши (VIII-X) клас в град Дупница. Представителният отбор на ПМГ „Проф.Ем.Иванов " завърши на второ място в областта.

На 27.03.2023г. в град Кюстендил се изигра областен кръг на Ученическите игри по волейбол за девойки (XI-XII) клас между ПМГ "Проф.Ем.Иванов"и ПГ "Христо Ботев", град Дупница, при което отборът на  ПМГ Проф. „Емануил Иванов“ взе първото място и продължава в зонален етап на Ученическите игри. 

vb
vb
vb
vb
vb

Презентацията на немски език “Наноматериали. Графен” на Калина Веселинова и Михаил Станков от XI г клас спечели специалната награда в категорията за презентации на немски език в конкурса “Химичните технологии около нас 2023” на Химикотехнологичен и металургичен университет - София.  Проектът беше номиниран за устна защита, която се състоя на 23 март 2023 година в зала “Асен Златаров” на ХТМУ-София. Комисията по организиране и провеждане на конкурса в състав:

Председател: проф. д-р инж. Данчо Даналев – ръководител катедра „Биотехнология”;

Членове:

доц. д-р Ружа Харизанова – катедра „Физика”, директор на Център за немскоезично обучение,

доц. д-р инж. Ваня Кьосева – ръководител катедра „Инженерна екология“,

доц. д-р инж. Силвия Лаврова – катедра „Инженерна екология“,

гл. ас. д-р инж. Владислава Иванова – катедра „Физика”, Център за френскоезично обучение

обсъди представянето на номинираните участници и изготви крайното класиране. 

Презентацията на Калина и Михаил, които учат в профил “Природни науки”, заслужено беше сред наградените. Ръководители на проекта са г-жа Силвия Георгиева (учител по химия и ООС) и г-жа Теодора Крумова (учител по немски език). ПМГ “Проф. Емануил Иванов”, гр. Кюстендил предлага прием в профил “Математически” с разширено изучаване на немски език за учебната 2023/2024 година.

Благодарим за прекрасното гостоприемство на ХТМУ-София, които предоставиха възможността на учениците на разгледат лабораториите в университета, както и за специалния подарък, който получихме - Периодична система на химичните елементи на немски език.

Очакваме с нетърпение следващата инициатива във връзка с изграденото партньорство между Химикотехнологичен и металургичен университет - София, който тази година чества 70-годишен юбилей и Природоматематическа гимназия - Кюстендил, за която инициативите се провеждат в рамките на събития, свързани с 50-годишнината на училището.

 Поздравления за учениците и техните учители!

h
h
h
h
h
h
h
h
h
h
h

На 25 март наши ученици се включиха в инициативата за почистване на лесопарк Хисарлъка, организирана от "Клуб за бъдеще - Кюстендил". Заедно със свои учители шестокласници, осмокласници и деветокласници се състезаваха в отборни игри за най-много събран отпадък, като всичко трябваше да се събере разделно с цел да се рециклира след това. Отборът на ЕГ се класира на трето място, а първите две места заеха отборите от осми и девети клас на нашето училище. Учениците получиха специални купи и грамоти за своето участие, като бяха наградени от момичетата "Кюстендилска пролет". Учениците от 6.б клас получиха и специална награда за благотворителната си кауза, в която чрез изработването на мартеници събраха средства за закупуването на три инхалтора за детското отделение на кюстендилската болница. Най-голямата награда за всички участници е осигуряването на 200 дръвчета, които ще поставят началото на създаването на "Ученическа гора". Организаторите от "Клуб за бъдеще - Кюстендил" бяха впечатлени от ентусиазма и добрите сърца на нашите ученици, а пък те са готови да се включат в още благотворителни инициативи.
his1his2
his3his4
 
 
 
 
 

ПЪРВО МЯСТО ЗА МИХАЕЛА ДИМИТРОВА ОТ VII Б КЛАС НА РЕГИОНАЛНИЯ КРЪГ НА СЪСТЕЗАНИЕТО ЗА СПЕЛУВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК SPELLING BEE– 2023 Г.

На 25.03.2023 г. в Американския университет в Благоевград се проведе регионалният кръг на Spelling bee. В него взеха участие заелите първо и второ място в училищните кръгове на състезанието.  Представителите на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ бяха  Михаела Димитрова и Виолина Мазнева от VII б клас. И двете момичета представиха достойно нашето училище, а Михаела Димитрова стана първа за втора поредна година. Тя достигна до кръга с непознати думи и успя да спелува правилно две последователни думи, с което стана победител сред заелите първи места на училищните кръгове. С извоюваната си победа Михаела става национален финалист, наградена е и с участие в едноседмичен летен лагер заедно с всички останали победители - един победител сред заелите втори места на училищните кръгове и двама сред заелите първи места.

На 22.04.2023 г.  в София ще се проведе Националният кръг на състезанието. Тогава ще  бъде излъчен и поредният Национален Spelling bee шампион– 2023г.

Поздравления за Михаела и успех на Националния кръг на състезанието!

spb1

 

skandau3.3На 18.03.2023 г. в училището  се състоя среща на „Читателски клуб –  ПМГ“ с дует „ СкандаУ“  като част от инициативата  по случай 50 години ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, град Кюстендил.

По време на събитието учениците имаха възможност да задават въпроси на известните изпълнители, които въпреки натоварения си график отговаряха с ентусиазъм  и споделяха своя житейски и професионален опит. 

Всички останаха доволни и заредени с позитивно настроение от срещата с група „ СкандаУ“.

             skandau1 skandau2

 

ProletВ навечерието на  празника на град Кюстендил "Кюстендилска пролет" бе представена изложба с избрани рисунки на деца от цялата страна. Конкурсът се проведе под патронажа на кмета на община Кюстендил и е включен в Националния календар на  МОН . В  него участват 862 рисунки, като три от наградените рисунки са на ученици от ПМГ „ Проф. Емануил Иванов“, гр. Кюстендил.

  • 2-ро място/втора възрастова група за Ангелина Цветанова от VIII клас – Професионална паралелка „ Компютърен график“ 

Отличени са и влизат  в изложбата рисунките на :

  • Геро Тодоров – IX клас
  • Адриана Григорова – VIII клас

Класираните ученици  получиха своите награди от  Девойка „ Кюстендилска  пролет 2023г.“ и нейните подгласнички.

Честито на наградените!

     spring1 spring2

      spring3 spring4 spring5

44 са участниците в проект „Младежи в кръговата икономика“ (Girls Go Circular) на Junior Achievement Bulgaria

Наскоро ученици от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ участваха в поредица от изяви, свързани с проблемите на климатичните промени и справедливия енергиен преход, устойчивото развитие и кръговата икономика, природните ресурси и възобновяемите енергийни източници, организирани от Junior Achievement Bulgaria. Дейности, които бяха значими и доведоха до не малко както индивидуални, така и екипни награди.  За нас една от най-значимите е резултатът от участието ни в проект „Младежи в кръговата икономика“ (Girls Go Circular). Благодарение на активното ни участие в проекта бяхме насърчени като едно от най-активните училища в конкурса и получихме награда за Училище партньор в проекта „Младежи в кръговата икономика“(Girls Go Circular) - специална грамота и три лаптопа HP. Благодарим за оценката на организаторите, благодарим и на спонсорите на конкурса - НР. Пожелаваме на участниците да продължават да разширяват и задълбочават   познанията си по природни науки с акцент върху практическото приложение и влиянието му върху социалните процеси.

circular1  circular2