Open menu

 На 16 юни 2023 г. в Голямата зала на Общински театър - Кюстендил се проведе благотворителен концерт в подкрепа на Сдружение “Деца с онтохематологични заболявания”. 

 Мисията на Сдружението е да защитава правата на децата с онкологични заболявания, да ги подкрепя в тяхната борба, да подпомага цялото семейство да преодолее емоционалните и психически последствия, да улесни социалната адаптация на децата след приключване на лечението. Услугите, които предоставя са абсолютно безплатни за всички деца: психологическа подкрепа и арттерапия; училище в болницата; до вас, в болничната стая; летни лагери и Световни игри победите; Възстановителен център.

 В концерта взеха участие Представителен фолклорен ансамбъл “Родолюбие”; секстет “Пендара”; младите кюстендилски таланти Симона Петрова - Мона, Димана Крумова, Любомира Симеонова и китаристът Димитър Стоймиров; китарен ансамбъл “Класико” към ПМГ - Кюстендил.

 Официални гости на събитието бяха г-жа Симона Караиванова - член на управителния съвет на Сдружение ”Деца с онкохематологични заболявания” и управител на център „Златна панделка“; г-н Петър Паунов - кмет на община Кюстендил; г-жа Елена Стоилова - директор на ПМГ - Кюстендил и др.

 

 Благотворителният концерт и базара, пред Театъра бяха изцяло организиран от ученици на Природоматематическата гимназия. Инициативата за концерта е на Виктор Цветков, ученик от 11 г клас, който успя на обедини всички в тази обща кауза. Това беше неговият начин да благодари на Сдружението, което му е помогнало по тежкия път, който той самият е изминал. 

 Благодарим на участниците в концерта; на учениците, помогнали в организацията; на нашите съмишленици, без които това събитие не би могло да се реализира; на всички ученици, учители, родители и кюстендилци, които се включиха в каузата. 

 С дарителската кампания беше събрана сумата от 5 000 лв., които бяха преведени по сметката на Сдружение “Деца с онтохематологични заболявания”.

 Благодарим на младите организатори, които ни показаха колко е важно да можем да благодарим за направено добро!

zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-