На 18 юни 2023 г. в Народния театър „Иван Вазов“, на голямата сцена, се проведе празничен концерт „Светилник – към светли бъднини вървим!“. Директорът на НТ  „Иван Вазов", г-н Васил Василев, отправи към присъстващите своето поздравление:

„Добре дошли в един от най-големите храмове на българската култура. Тук е мостът, който свързва поколения наред творци и неслучайно приехме тази инициатива. Благодаря ви, че станахме част от нещо много важно и ценно. Светлината винаги е в нас и ние трябва да греем ярко. Затова нека в този ден, този хубав български празник, в който ние всички заедно ще го превърнем, да продължим това –  създаването, творчеството и да знаем къде е мястото на нашия химн. На добър час!".

 Организатор на събитието е МУЗИКАУТОР, в партньорство с НТ „Иван Вазов“. Участие в него взеха 6 училища, финансирани от програмата „Светилник“ –2023 г. на МУЗИКАУТОР, както и редица гост-изпълнители. По време на събитието организаторите връчиха на всяко едно училище сертификати за дарението на новите химни и видеоклипове, създадени по програмата.

 Вокалната група към ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ – Кюстендил, в състава на която са ученици от V до XII клас, имаше възможността да представи пред препълнената зала на Народния театър за първи път своя химн и видеоклип към него, а директорът на ПМГ, г-жа Елена Стоилова, отправи своите благодарности към организаторите, творческите екипи, които създадоха химна и клипа, инструменталистите и вокалния състав на училището. Тяхното представяне беше под съпровода на Младежкия симфоничен оркестър на НМУ „Любомир Пипков“. 

 На събитието присъстваха ръководството на ПМГ, учители, ученици и родители.

 Създаването на химна е част от събитията, организирани по повод 50-годишния юбилей на училището. 

 Изказваме своята най-искрена благодарност към Музикаутор за предоставената ни възможност да участваме в тяхната инициатива.

concert-
concert-
concert-
concert-