Open menu

Това е Валентин Тоев от 10г клас. Валентин учи в паралелка с профил „Природни науки“, но проявява задълбочени интереси в областта на историята. Негов учител по история и цивилизации е г-жа Жасмина Мицова.

 

Валентин е сред 20-те ученици и студенти, класирани за участие в лятното училище „Защо ни е да помним 2022“, организирано от фондация „Софийска платформа“. То се проведе в периода 27.06. – 02.07. 2022 г. в град Белене.
Лятното училище цели да разшири общността от млади посланици на паметта. Основни акценти в програмата са разликите между демокрацията и тоталитарните режими, справянето с миналото и значението му за настоящето и бъдещето на страната ни и на Европа. Форматите на училището включват лекции от експерти от научния, неправителствения и публичния сектор, работа на терен на територията на бившия концентрационен лагер, работа с архивни документи, разговори с очевидци. По време на лятното училище участниците имат възможност да използват креативни методи за направата на свой проект, свързан с паметта.

Участиците имаха възможност да се разходят с лодки по река Дунав, да се включат в доброволческа работа, да се запознаят с други свои връстници с общи интереси по историческа тематика.
Представяме ви снимки от преживяването:

 

 

belene-
belene-
belene-
belene-
belene-
belene-
belene-
belene-
belene-
belene-
belene-