Open menu

Наградите от ученическия конкурс за 150 години от рождението на Гоце Делчев бяха връчени на тържествена церемония в София.
На 29 ноември 2022 г. в Националния военно-исторически музей в град София се състоя тържествената церемония по награждаването на отличените в 30-ото юбилейно издание на конкурса на Национален клуб (НК) „Родолюбие“.

През тази година конкурсът беше под наслов „Аз разбирам света единствено като поле за културно съревнование на народите.“– 150 години от рождението на Гоце Делчев български революционер, идеолог на македоно-одринското революционно движение, и в него участваха стотици деца от цялата страна и българските училища в чужбина.
Наградите на победителите – ученици и техните преподаватели от цялата страна връчиха лично д.ик.н. Янка Такева, председател на НК „Родолюбие“ и СБУ, и Мария Гайдарова, зам.-министър на образованието и науката. На церемонията присъстваха представители на Министерството на образованието и науката, на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и на Българската академия на науките, председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Райна Манджукова, учители и директори на училища от столицата и страната, както и други гости. Над 150 са разработките, изпратени за участие конкурса.
Специална награда на Националния дворец на децата бе присъдена за презентацията на Божидара Стоянова от VI клас. До защита на национален кръг бе допусната и представена отлично, разработката на Яна Портарска и Янислав Боцев от IX клас. Грамота за участие бе връчена и на Никол Бекова от IX клас – за презентация и есе.
Честити награди!
Ръководители на отличените ученици са Биляна Йорданова – старши учител по ИТ и Албена Джонева, учител по география и икономика, и история и цивилизации.

goce-del-
goce-del-
goce-del-
goce-del-
goce-del-
goce-del-
goce-del-
goce-del-