Open menu

ПЪРВО МЯСТО ЗА МИХАЕЛА ДИМИТРОВА ОТ VII Б КЛАС НА РЕГИОНАЛНИЯ КРЪГ НА СЪСТЕЗАНИЕТО ЗА СПЕЛУВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК SPELLING BEE– 2023 Г.

На 25.03.2023 г. в Американския университет в Благоевград се проведе регионалният кръг на Spelling bee. В него взеха участие заелите първо и второ място в училищните кръгове на състезанието.  Представителите на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ бяха  Михаела Димитрова и Виолина Мазнева от VII б клас. И двете момичета представиха достойно нашето училище, а Михаела Димитрова стана първа за втора поредна година. Тя достигна до кръга с непознати думи и успя да спелува правилно две последователни думи, с което стана победител сред заелите първи места на училищните кръгове. С извоюваната си победа Михаела става национален финалист, наградена е и с участие в едноседмичен летен лагер заедно с всички останали победители - един победител сред заелите втори места на училищните кръгове и двама сред заелите първи места.

На 22.04.2023 г.  в София ще се проведе Националният кръг на състезанието. Тогава ще  бъде излъчен и поредният Национален Spelling bee шампион– 2023г.

Поздравления за Михаела и успех на Националния кръг на състезанието!

spb1