Open menu

От 20 до 22 април 2018 г. за осми пореден път се проведе националното състезание по програмиране, визуални изкуства и ИТ „Аз мога - тук и сега“ в гр. Девин. Отново учениците от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ показаха отлични резултати, проявиха своята креативност и познания във всяка една от отделните области – Фотография, Програмиране,  Графичен дизайн и Front-end Web development.
Седем от общо девет участници заеха призови места и са сред първите десет в различните категории на състезанието.
В категория Фотография на престижното трето място се класира Яна Миленкова от 11 б клас. В тази категория на седмо място е Никола Тасев от 12 а клас.
В категория Програмиране отборът на учениците от 12 а клас – Алекс Петров, Светлин Младенов и Светослав Георгиев, завоюва четвърто място. Дванадесетокласниците получават оценки за прием в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Технически университет, гр. София и УниБИТ. Уникална възможност за бъдеща реализация.
Мартин Ковачки от 9 в клас е шести във Front-end Web development.
В категория Графичен дизайн на десето  място е Лилия Стефанова от 11 а клас.
Ръководители на учениците са Детелина Тихолова, учител по изобразително изкуство  и Биляна Йорданова, учител по информатика.
Националното състезание „Аз мога – тук  и сега“ дава възможност на участниците да покажат високото ниво на своите умения, както и да осъществят контакти с успели хора от бизнеса, алтернатива за евентуални предложения за стаж и работа.

 
devin-
devin-
devin-
devin-
devin-
devin-
devin-