Open menu

На 01.04.2018г. ученичката от Ха клас на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, гр. Кюстендил Бригита Симеонова Андонова взе участие в XXXVII Национална олимпиада по български език и литература.

 

На 31.03.2018г. в зала „Зора“, гр. Сливен се проведе техническа конференция, предшестваща събитието, на която присъстваха университетски преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“, ПУ „Паисий Хилендарски“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, ЮЗУ „Неофит Рилски“, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас, както и изявени учители от страната.  108 ученици от цялата страна достигнаха националния кръг на олимпиадата. Те се състезаваха, разпределени в четири възрастови групи – VII клас, VIII – X клас, XI и XII клас.
Десетокласничката от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ Бригита Андонова за пореден път показа своята креативност, богата езикова култура, знания и потенциал и се класира на осмо място в своята възрастова група.
Ученичката от пети клас Виктория Веселова Ангелкова се класира на първо място на областния кръг на олимпиадата по български език и литература в нейната възрастова група. Учител по български език и литература и на двете участнички в отделните кръгове на олимпиадата  е г-жа Гергана Петрова.