Open menu

ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ и Регионална библиотека "Емануил Попдимитров" отбелязват Европейската седмица на програмирането
На 10 октомври 2018 г., в отдел „Технически науки“ на Регионална библиотека "Ем. Попдимитров", гр. Кюстендил се проведе „Забавно програмиране“. Събитието се осъществи съвместно с учителите по компютърни науки в ПМГ „Проф. Емануил Иванов“. Участници бяха учениците от петите класове на училището.
Проявата бе свързана с инициативите на Европейската седмица на програмирането (6 - 21 октомври).
„Роботите са предоставени от Посолството на САЩ в България и фондация "Глобални библиотеки- България". Целта е библиотеката да помогне на много деца да направят своите първи стъпки в роботиката по един интересен и забавен начин“- каза директорът София Пейчева.
„Финч е нов робот за обучение по компютърно моделиране и информатика. Предназначен е да подпомага овладяването на езици за програмиране. Той е насочен предимно към деца от началните класове, но може да се използва и от подрастващи, тинейджъри и студенти при първите им стъпки в програмирането. Роботите са лесни за управление и навигация. Те могат да се движат, да рисуват и сменят цветовете си. Работата с тях развива логическото, стратегическото, критическото мислене, въображението и компютърните умения“- допълниха от Регионалната библиотека. Учениците се запознаха още с microbit устройство и идеята на визуалното програмиране.

 
finch-
finch-
finch-
finch-
finch-
finch-
finch-
finch-
finch-
finch-
finch-