Open menu

За втора година в България се провежда националният конкурс за STEM науки в училище (Science – Technology – Engineering – Mathematics) “Търси се СУПЕР STEM в твоето училище!“. Конкурсът обединява иновативни идеи, интердисциплинарен подход и вдъхновение, за да се даде възможност за споделяне на постижения и успехи областта на STEM науките в училищата в България.
Началото за участниците от нашето училище започна още на 08 юни 2018 г. , когато . д-р Милена Крумова от EduTechFlag представи за учениците на ПМГ "Проф.Емануил Ивaнов" целта на конкурса "Търси се Супер STEM", а именно: да се поощрят талантливи ученици в областта на науките STEM в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират.

Над 130 участници се включиха в националния конкурс, като победителите на областно ниво получават сертификати от Научния Център Карнеги, САЩ. Конкурсът беше насочен към учители и ученици от 1-ви до 12-ти клас.
Равносметката от участието в конкурса вече е известна.
Учениците участваха с резюме или видео за свое постижение и/или проект в областта на STEM. Учителите взеха участие със STEM проекти, в които са се включвали и насърчили учениците за участие. Учениците, които подадоха свои проекти в надпреварата, бяха 91. Най-голям интерес беше регистриран сред учениците от 8-12 клас в категорията Технологии.
В конкурса се включиха 40 учители, като повече от удивителни са проектите и иновативните практики, които прилагат учителите участници от 24 български града в категориите STEM AMBASSADOR и DIGITAL EXCELLЕNCE. Това са учителите, които насърчават учениците да се интересуват и любопитстват в областта на информационно-комуникационните технологии/програмирането/софтуерните технологии и други активности, свързани с дигиталните ресурси и инструменти в училище.
На официална церемoнията по награждаване, състояла се на 26 януари 2019 година, бяха връчени златни медали, сертификати и подаръци на победителите на национално ниво.
Победители за област Кюстендил от нашето училище са:
Камен Котев, учител по Информационни технологии, ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, категория DIGITAL EXCELLЕNCE
Христо Тодоров и екип, ПМГ гр. Кюстендил, проект: „Умният дом - бъдещето на всяко домакинство“, категория ТЕХНОЛОГИЯ, 9-12 клас
Виктор Крумов и Димитър Лазов, ПМГ гр. Кюстендил, проект: „Науката в движение“, категория ИНЖЕНЕРИНГ, 9-12 клас
Виктор Сотиров и екип, ПМГ гр. Кюстендил, проект: „Платформена газова електрическа централа в Черно море и безжичен пренос на произведената електрическа енергия“, категория ТЕХНОЛОГИЯ, 4-8 клас
ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ – STEM училище за област Кюстендил

Честити награди!

 

 
rezultati-steam-
rezultati-steam-
rezultati-steam-
rezultati-steam-
rezultati-steam-
rezultati-steam-
rezultati-steam-
rezultati-steam-