Open menu

На 21 април 2019 г. /неделя/ в „Уитакър“ аудиториум на Американския колеж се проведе финалния кръг на Деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Това беше последното събитие от тазгодишния календар на състезанието, в което най-добрите 30 ученици определиха Spelling Bee шампиона на България.

След оспорвано състезание, продължило над 3 часа, победата извоюва седмокласничката Виктория Йорданова от ПМГ „Емануил Иванов“, гр. Кюстендил. Нейна достойна подгласничка е Мила Георгиева от СУ „Проф. Асен Златаров“, гр. Първомай. Участниците показаха изключителни познания по английски език и впечатлиха многобройната публика със своята увереност.

Присъстващите бяха поздравени от г-жа Нанси Шилър, президент на фондация „Америка за България“, г-жа Саманта Смит, пресаташе на Посолството на САЩ, г-жа Любов Костова, Директор на Британски съвет и г-н Ричард Юинг, Президент на Американския колеж. Беше прочетен и поздравителен адрес от г-жа Ваня Кастрева, Началник на РУО – София-град.

Всички участници получиха грамоти, купи и много награди, предоставени от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПЛЮС“, Британски съвет и Монделийз България, а Burger King България осигуриха вкусни сандвичи. Всички участници и техните учители ще участват в едноседмичен езиков лагер през м. юли.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България” и с подкрепата на Посолството на САЩ, Британски съвет, Езиков и изпитен център АВО, Американски колеж и Министерството на образованието и науката.

Честита награда Виктория!