Open menu

В конкурса взеха участие 368 проекта (208 проекта на ученици и 160 проекта на учители). Организацията и провеждането на IV национален конкурс за STEM науки в България „SUPER STEM 2020“ се осъществява от EduTechFlag с подкрепата на организации-партньори. Целта на конкурса е да се поощрят талантливи ученици в областта на STEM науките в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират.
Специалната награда SUPER STEM EUROPE НАУКА от конкурса се връчва на Александра Умленска от 10 клас, за нейния проект „The past future bike“. Христо Тодоров от 11 клас е областен победител в категория STEM 8-12 клас, с проекта си „Противниковите атаки - пресечна област на киберсигурност и изкуствен интелект“.

Янислав Боцев от 7 клас е областен победител в категория STEM 4-8 клас с разработката си „Чист въздух“.
Биляна Йорданова – старши учител по информатика и ИТ е SUPER STEM учител за област Кюстендил. STEM AMBASSADOR е учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на STEM.
Учениците ще имат възможността да представят своите проекти на Националната конференция „STEM Образование и иновации“, секция STEM ученически проекти, която ще се проведе от 9 до 11 април 2021 г. Също така участват с публикация във втората книга за България „STEM УЧЕНИЧЕСКИ ПРОЕКТИ“. Изданието на книгата се депозира в Народната библиотека „Св.св. Кирил и Методий“ – София на вниманието на читатели от целия свят.

 

u-proekti
u-proekti
u-proekti
u-proekti
u-proekti