Open menu

От 9 до 24 октомври 2021 г. се проведе „Европейска седмица на програмирането” (EU Code Week) - инициатива, насочена към отбелязване важността на изучаването на програмирането и развитието на творческото мислене. Седмицата на програмирането 2021 има за цел да представи програмирането и цифровата грамотност за всички по забавен и развлекателен начин.
За поредна година ПМГ "Проф. Емануил Иванов" отбелязва EU Code Week като подпомага местната общност да развива своите дигитални умения извън формалното образование, да насърчава творчеството и креативността у подрастващите. Училището ни проведе три онлайн събития, насочени към дигиталната грамотност, роботиката и гейминг концепциите.
На 14 октомври 2021 г. проведохме онлайн събитие „Момичетата програмират“, като на него бяха представени примери и задачи по програмиране, като участниците решаваха задачи и имаха възможност да си спечелят награди. На 21 октомври 2021 г. реализирахме виртуална работилница по роботика за учениците от 5 клас на ПМГ "Проф. Емануил Иванов" гр. Кюстендил. Янислав Боцев, представител на клубовете по роботика представи различни роботи - как работят, как се програмират, как се изпълняват мисии. На 27 октомври 2021 г. проведохме семинар „Геминг концепции“ с гост лектор Иван Кинчев, като той застъпи теми, свързани с гейминг концепциите и е-спортовете. School Esports League (SEL) предоставя възможност на всички ученици да използват електронните спортове като платформа за придобиване на важни умения за комуникация, колаборация и решаване на проблеми, необходими за кариерно и личностно развитие.

Ние свързваме ученето и играта в и извън класната стая, за да създадем иновативна учебна среда в българските училища, която да стимулира учениците чрез техния интерес към електронните спортове.
В онлайн събитията ни се включиха над 120 ученици и 10 учители.
Настоящият проект се осъществява благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.

e-sedmica-
e-sedmica-
e-sedmica-
e-sedmica-
e-sedmica-