Open menu

Ванеса Фудулска от 10 а клас е с два поредни отлични резултата в състезания по математика, проведени през месеците октомври и ноември 2021 година.
Тя се класира за финала на Leibniz International Math Olympiad Challenge(LIMOC) - престижна международна олимпиада по математика за ученици от 7 до 12 клас, водеща началото си от Индонезия. Провежда се в две възрастови групи – от 7-ми до 9-ти и от 10-ти до 12-ти клас в два кръга – квалификация и финал. Квалификацията се проведе на 20 ноември 2021 година  и се състоеше в решаването на 20 задачи на английски език за 120 минути. За финала се класират учениците постигнали резултат по-висок от средно аритметичния на всички участници. В квалификацията участваха 150 ученици от 26 държави. Ванеса се класира за финала от трета позиция с 81 от 100 точки.
Второто състезание е математическият турнир „Черноризец Храбър“, провеждан по случай Деня на народните будители, иницииран от Института по математика и информатика при БАН, където тя е с трети резултат в нейната възрастова група.

Честити награди!

Пожелаваме още много победи!