Open menu

На 19 май 2022 година ученици, учители и родители тържествено отбелязаха Деня на ПМГ пред Художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора”.
Гости на събитието бяха г-н Петър Паунов – кмет на община Кюстендил, г-н Светослав Василев – зам.-кмет на община Кюстендил, г-жа Мая Стойчева – началник на РУО-Кюстендил, г-жа Стоянова и г-жа Атанасова, експерти в РУО-Кюстендил, г-н Иван Андонов – председател на Училищното настоятелство на ПМГ и председател на читалище „Братство”, г-жа Нели Петкова – директор на дирекция „КОМДСТ” в община Кюстендил.
С много усмивки и положителни емоции учениците получиха своите плакети и грамоти – за първенци на випуските, ученици, класирани на призови места на национални олимпиади и състезания и ученици с принос към общността.
Директорът на училището – г-жа Елена Стоилова, приветства знанието, амбицията, упоритостта и вдъхновяващите усилия на успелите ученици на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“. Тя награди Калоян Димитров, ученик от 12 а клас – лауреат на Националната олимпиада по английски език и с присъдена президентска стипендия на Американския университет.
Калоян Средов, представител на Американския университет за България и възпитаник на ПМГ-Кюстендил, връчи на Ани Ковачева, ученичка от 12 г клас, Гражданския почетен медал на Американския университет в България.
Г-жа Детелина Тихолова – учител по изобразително изкуство, представи част от изложбата от компютърни рисунки и рисунки с акрилни бои на своите ученици.
На сцената пред Художествената галерия беше представен и още един успешен екип – екипът от учениците Миротворци и учителите, които работиха съвместно с тях през тази учебна година за реализиране на идеите на ПМГ-Кюстендил за изграждане на сигурна училищна среда, сплотена общност и подкрепа на личността. Г-жа Лилия Механджийска, която е координатор на екипа, връчи плакети на учениците, които инвестираха от свободното си време, за да работят в полза на училищната общност и развиха успешно идеите на ученическото самоуправление.
Музикални поздрави към всички присъстващи отправиха учениците Даяна Дамянова от 10 а клас с песента „Песента на щурците“ и Любомира Симеонова от 8 а клас с песента „Заветът на Аспарух“.
Честит празник на общност ПМГ!

den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-
den-pmg-