Open menu

Две ученички от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ гр. Кюстендил – Виктория Димитрова и Яна Дашева, са сред лауреатите на 29-то издание на престижния национален конкурс, организиран от Национален клуб „Родолюбие”, Министерството на образованието и науката и Синдиката на българските учители.
Тази година темата бе посветена на 175-та годинишнина от откриването на първото класно училище в Копривщица от Найден Геров. Въпреки затрудненията, предизвикани от епидемичната обстановка и обучението от разстояние в електронна среда, в него се включиха над сто ученици от десетки населени места. Те представиха свои разработки в три конкурсни направления – за реферати, презентации и есета, като оценяването се извърши от три специализирани независими комисии. До заключителния етап бяха допуснати 64 работи. Жури в състав председател – проф. Красимира Табакова и членове – д-р Пенка Стоянова, д-р Пенка Костадинова и Красимира Михайлова извърши оценяване на разработките и определи класирането.
Традиционно ученици на нашето училище са сред отличените в този конкурс. Виктория Димитрова – VII б клас е с второ място в раздел презентация, с консултанти Биляна Йорданова – старши учител по ИТ и Албена Джонева, учител по история и цивилизация. Яна Дашева от IX в клас бе допусната до заключителен етап - защита пред комисията и се класира на трето място. Нейни консултанти са Биляна Йорданова, старши учител по ИТ и Елеонора Ершова – старши учител по география и икономика.
Учениците ни показаха задълбочени знания, много добра подготовка и активно лично участие в проучването на конкретните теми, за което получават грамоти за отлично представяне.
Организаторите на конкурса благодарят на всички участници – ученици и учители за проявеното родолюбие, интерес към историята, за изследователския дух и желанието за изява!

rod-rod-
rod-rod-
rod-rod-
rod-rod-
rod-rod-
rod-rod-
rod-rod-
rod-rod-
rod-rod-